Fietsverzekering en garantie

Fietsverzekering van Enra

U kunt bij ons een fietsverzekering afsluiten. Hierbij werken wij samen met ENRA verzekeringen. De fietsverzekeringen zijn af te sluiten voor drie, vier of vijf jaar voor een éénmalige premie. Daarbij kunt u kiezen voor een diefstalverzekering of een cascoverzekering (inclusief diefstal). De cascoverzekering is inclusief een verhaalsrechtsbijstandverzekering en een ongevallen-opzittendenverzekering.

Voor E-bikes biedt ENRA een aparte verzekering. Bij de cascoverzekering (inclusief diefstal) krijgt u voor de gekozen looptijd eveneens gratis hulpverlening bij pech. Een optionele garantiedekking behoort bij deze verzekering ook tot de mogelijkheden.

Garantie Giant

Voor ongeveerde Giant-frames en ongeveerde Giant-voorvorken geldt een garantie voor de duur van 10 jaar. Voor geveerde Giant-frames geldt een garantie voor de duur van 5 jaar. Voor geveerde Giant-voorvorken geldt een garantie voor de duur van 2 jaar. Voor overige Giant-onderdelen geldt een garantie voor de duur van 2 jaar na datum van levering. Voor onderdelen van derden gelden de desbetreffende garantievoorwaarden van de desbetreffende producent. Voor accu’s en overige elektronische onderdelen geldt een garantie voor de duur van 1 jaar na datum van levering. De garantie geldt niet voor onderdelen die onderhevig zijn aan normale slijtage, zoals banden, kettingen, kettingbladen, remmen, kabels en tandwielen ingeval er geen sprake is van montage- of materiaalfouten.

Garantie Sparta

Bij een normale fiets geeft Sparta maar liefst 10 jaar garantie op een stalen of aluminium frame, 10 jaar garantie op de voorvork (2 jaar op verende voorvork) plus 2 jaar op overige onderdelen voor zover deze niet aan normale slijtage onderhevig zijn.

Xtra garantie Sparta

U krijgt 2 jaar garantie op het elektrisch aandrijfsysteem en op het batterijpakket van de ION®. Voor ION® kunt u ook Xtra Garantie afsluiten (€ 149,00). De garantie wordt dan verlengd van 2 naar 5 jaar. Sparta biedt daarbij de best mogelijke garantie; 5 jaar zorgeloos fietsen! Gedurende de volle 5 jaar heeft u recht op 100% garantie. Zelfs de dure elektrische delen als motor en batterij vallen onder de dekking. Dit doen veel verzekeraars niet. Voor de Sparta E-motion-modellen en voor de Lifestyle Electric-modellen is het niet mogelijk Xtra Garantie af te sluiten.

Xtra Garantie van Sparta ION® biedt u aanzienlijk meer onbezorgdheid dan een verzekering met garantiedekking van een verzekeringsmaatschappij. Het verschil is met name opvallend bij de vergoeding van de accu. Vanaf ingebruikname slijt iedere accu als gevolg van het chemische proces dat actief wordt. Hoe ouder uw accu wordt, hoe verder uw accu slijt. Ook al gebruikt u de fiets niet of nauwelijks. Een verschil in dekking op de accu kan dus grote gevolgen
voor u hebben.

Garantie Loekie

Loekie geeft 10 jaar garantie op een stalen of aluminium frame, 10 jaar garantie op de voorvork (2 jaar op verende voorvork) plus 2 jaar op overige onderdelen voor zover deze niet aan normale slijtage onderhevig zijn.