Bedrijfsfietsplan

Een nieuwe fiets met maximaal 52% voordeel? Werken aan een betere conditie én bijdragen aan een beter milieu? Doe dan mee aan het bedrijfsfietsplan!

Wij werken samen met diverse bedrijven in de regio. Ook kunt bij ons terecht wanneer uw bedrijf u een fietsplan aanbiedt. Er bestaan verschillende vormen, maar normaal gesproken kunt u voor iedere aankoop via een fietsplan bij ons terecht. Daarnaast zijn wij aangesloten bij het Nationale Fietsplan (NFP).

FIETS VAN DE ZAAK VANAF 1 JANUARI 2015

Ook in 2015 kunt u voor een 'fiets van de zaak' in aanmerking blijven komen. Maar hoe steekt dat precies in elkaar, met de komst van de verplicht werkkostenregeling (WKR) per 1 januari 2015?

Een fiets met belastingvoordeel vanaf 1 januari 2015
Per 1 januari treedt de werkkostenregeling (WKR) in werking. De werkgever mag – binnen de WKR – 1,2% van haar totale brutoloonsom gebruiken voor onbelaste vergoedingen en verstrekkingen aan haar werknemers. Daar valt de 'fiets van de zaak' onder, maar ook bijvoorbeeld een abonnement van de sportschool (bedrijfsfitness), kerstpakketten of bedrijfsuitjes. Met de introductie van de WKR is een aantal belangrijke basisregels met betrekking tot secundaire arbeidsvoorwaarden gewijzigd:

- Alle aparte regels voor het onbelast verstrekken en vergoeden vervallen. Het onbelast verstrekken en vergoeden van secundaire arbeidsvoorwaarden valt per 1 januari 2015 onder de WKR.
- De kosten van de aanschaf van secundaire arbeidsvoorwaarden vallen binnen het WKR-budget (1,2% van de totale brutoloonsom).
- De werkgever bepaalt – zoals gewend – het aanbod van secundaire arbeidsvoorwaarden, maar nieuw is dat de werkgever ook bepaalt welke bedragen daarvoor worden aangewend, wie hiervoor in aanmerking komt en hoe vaak de aanschaf gedaan mag worden. U kunt de fiets dus fiscaal aantrekkelijk blijven aanbieden.

Praktijkervaring
Praktijkervaring: hoe bieden werkgevers die al overgestapt zij op de WKR de fiets aan?

Er zijn veel werkgevers die overgestapt zijn op de WKR en die de fiets blijven aanbieden als secundaire arbeidsvoorwaarde. Wij zien dit op twee verschillende manieren gebeuren:

Voorbeeld 1:
Er wordt niets gewijzigd aan de voorwaarden. De voorwaarden van de oude regelgeving worden één op één overgenomen. Ook wordt nog steeds het maximaal te verrekenen bedrag € 749,- gehandhaafd. Spelregels zijn: deelname een per drie jaar mogelijk, werknemers met lease auto’s zijn uitgesloten, minimaal de helft van de werkdagen moet de fiets worden ingezet voor het woon-werkverkeer.

Voorbeeld 2:
Er wordt onderscheid gemaakt in een gewone fiets en een elektrische fiets. Maximaal te verrekenen bedrag voor de gewone fiets is € 749,- en het maximaal te verrekenen bedrag voor de elektrische fiets wordt verhoogd naar € 1.000,-. Afhankelijk van de hoogte van het WKR-budget stellen werkgevers zelf hun eigen spelregels op. Er zijn bijvoorbeeld werkgevers, waarbij het mogelijk is om ieder jaar een fiets met belastingvoordeel aan te schaffen.